علت خالی کردن زانو چیست؟ ( خالی کردن و ناپایداری زانو ) | بارها این جمله را از زبان افراد در سنین مختلف شنیدید که وقتی چند قدم راه می رویم زانویمان خالی می شود . معنای این عارضه در زانو و علتش چیست؟ در این مقاله به تک تک سوالات مربوط به خالی شدن زانو پاسخ داده شده است . و اما سوالات رایج و پاسخها:
خالی شدن زانو چیست؟
خالی شدن زانو به معنای احساس پیچش یا جا به جا شدن زانو به طرفین هنگام انجام فعالیتهای مختلف است. علل مختلفی باعث به وجود آمدن این عارضه در بدن میشوند که از رایجترین آنها میتوان به آسیب دیدگی رباط اشاره کرد.
یک متخصص ارتوپد میتواند بدون نیاز به عمل جراحی و از طریق روشهایی مانند فیزیوتراپی یا مصرف داروهای مختلف، مشکل خالی شدن زانو را درمان کند. در صورتی که برای درمان این مشکل به عمل جراحی نیاز داشته باشید، امروزه روشهای پیشرفته با کمترین میزان تهاجمی بودن برای این کار وجود دارد.
در صورتی که احساس خالی شدن را در زانوی خود دارید، میتوانید برای معاینه زانو و لگن به پزشک متخصص مراجعه کرده و پس از مطلع شدن از میزان تاثیر آن در عملکرد بدنتان، روشهای درمانی موجود را در پیش بگیرید.
علت و درمان خالی کردن و ناپایداری زانو
خالی کردن و قفل کردن زانو با چه نشانه هایی ظاهر می شود؟
در صورتی که هر یک از علائم زیر را در بدن خود مشاهده کردید، برای انجام معاینه و بررسی دقیق به پزشک ارتوپد مراجعه نمایید:
علائم مکانیکی مانند قفل کردن، گرفتگی یا صدا دادن زانو هنگام حرکت یا خم شدن آنپیچش بی مقدمه و سریع زانودرد مداوم و ناتوانی در راست کردن پای خود در صورت داشتن هریک از این علائم، پزشک ارتوپد میتواند در بهبود آن به شما کمک کند. در ابتدا باید برای تشخیص دقیق، مورد معاینه قرار بگیرید؛ سپس نسبت به شرایط به وجود آمده، روش درمانی مناسب برای شما تجویز خواهد شد.
علتهای شایع خالی کردن زانو چه مواردی هستند؟
آسیب دیدگی یا شرایطی که باعث آسیب دیدگی زانو میشوند میتوانند در نهایت به این عارضه منجر شوند. در ادامه، به علل رایج به وجود آورنده این مشکل اشاره خواهیم کرد:
۱- صدمه دیدن رباطهای زانو
پارگی رباط صلیبی قدامی، که ممکن است در طول انجام فعالیتهای ورزشی اتفاق بیفتد.آسیب دیدگی رباط صلیبی خلفی (پشتی) که معمولا در تصادفات رانندگی (با برخورد زانو به داشبورد و قسمت جلوی ماشین) اتفاق میافتد.آسیب دیدگی رباط طرفی داخلی
۲- آرتروز زانو
در عارضه آرتروز زانو، غضروف زانوی بیمار به تدریج از بین رفته و باعث ایجاد درد، تورم و کاهش قدرت حرکت زانو میگردد. خالی شدن زانو در اثر آرتروز معمولا در سنین بالا مشاهده میشود.
۳- جا به جا شدن کشکک
ناپایداری و جا به جایی کشکک زانو، یکی دیگر از علل خالی شدن زانو بوده که میتواند به دررفتگی کاسه زانو ختم شود.
افرادی که دچار دردهای ناشی از اختلالات زانو مثل انواع پارگی رباطها ،آرتروز و… هستند و نیاز به درمان ریشه ای و عمل جراح دارند باید این درمانها را زیرنظر یک جراح ماهر و فلوشیپ جراحی زانو انجام دهند تا نتیجه خوب درمانی نصیبشان شود و به زودی به زندگی روزمره و به دور از درد بازگردند . دکتر مهران رادی ،فوق تخصص رسمی جراحی زانو از کانادا و فوق تخصص جراحی تعویض مفصل مجدد زانو انجام عملهای پیچیده زانو از جمله تعویض مفصل و آسیبهای ورزشی را با استفاده از بهترین و آخرین متد روز دنیا در کارنامه کاری خود در بیمارستانهای دانشگاهی و فوق تخصصی دارد.